Una associació

Associació l’Arbreda, espai de creixement familiar

Som una associació sense ànim de lucre formada per famílies i professionals de l’educació amb la voluntat de créixer amb els infants amorosament i sostenir la petita comunitat d’aprenentatge en contacte amb la naturalesa que està emergint des del setembre de 2009.

Som socis d’aquesta associació tots els membres de l’espai de joc de l’Arbreda Creixent, fruit de la fusió de dos projectes: L’Arbreda i Quart creixent.

Quart Creixent va néixer a Sant Cugat el 2010 de la mà de tres famílies fundadores: la Mireia i l’Enric pares de la Lena, la Núria i el Roger pares de l’Helena i l’Olau i la Sònia i el Dani, pares del Zoak. L’Arbreda va néixer a Valldoreix el 2009 de la mà de de la mà de una família fundadora: L’Elena i el Fra, pares del Biel i el Bernat. Al 2014 veient l’afinitat dels dos projectes pedagògics i sentint la necessitat mútua d’ajuntar forces vam decidir fusionar-nos. I aquest és el reflex del nostre caminar conjunt en aquesta aventura d’acompanyar els infants des del cor.

Els objectius de l’associació

  • Promoure la reflexió sobre els processos d’aprenentatge dels infants des d’una perspectiva respectuosa no directiva, natural i lliure, tant entre mares i pares, com amb professionals o altres persones interessades.
  • Afavorir el dret de les famílies a ser informades sobre les diferents opcions del part, de criança (alletament, alimentació, vacunes, salut… ) i dels models educatius existents per tal de poder escollir entre les diferents opcions de manera responsable
  • Crear i sostenir una petita comunitat d’aprenentatge en contacte amb la naturalesa per educar en la sostenibilitat tot promovent el pensament sistèmic
  • Incentivar l’intercanvi amb altres entitats afines i facilitar el treball en xarxa.

Els òrgans de gestió de l’associació són l’assemblea general (que correspondrà a alguna reunió amb tots els pares) i el consell executiu que regeix, administra i representa l’associació.

Per tal d’aconseguir de manera més eficient i eficaç els objectius de l’Arbreda, de moment estem organitzats en les següents comissions de treball:

  • Comissió d’obres i manteniment dels espais interiors
  • Comissió de materials i jardí
  • Comissió de comunicació i festes

I de moment les activitats que hem dut a terme són:

–         Jornades de creixement familiar on intercanviem experiències sobre les estratègies que emprem en educar als nostres fills.

–         Sortides i trobades al bosc, a la platja i a les cases de les diferents famílies.

–         Un espai de joc en contacte amb la naturalesa per a famílies i infants entre 2 i 6 anys.

–         Jornades de treball.

–         Tallers i tertúlies.

–         Xarxa de suport per cuidar-nos els fills entre nosaltres.

–         Festes per celebrar els equinoccis i solsticis.